Varhaisnuoret

Mitä tarkoittaa palokunnan varhaisnuorisotyö?

Varhaisnuori on iältään 7-10 -vuotias lapsi. Harjoitukset koostuvat osittain samoista asioista kuin vanhemmillakin palokuntanuorilla, mutta varhaisnuorien kanssa tavoitteet ovat alempana ja leikki on mukana harjoituksissa.

Varhainuorille opetetaan kansalaistaitoja, joita kaikkien tulisi hallita. Näitä ovat esimerkiksi ensiapuun liittyvät asiat, hätäilmoitus, tulen käsittely ja alkusammutus. Kaikista palokunnan varhaisnuorista ei tule palomiehiä aikuisena, mutta harjoitus voi tarjota tärkeitä eväitä elämän varrelle. Harjoitusohjelmat rakentuvat kuin portaat; taitojen, iän ja fyysisen kykyjen kasvaessa tehtävät muuttuvat vaativimmiksi ja näin riittää uutta opittavaa aina siihen saakka kun on mahdollista siirtyä hälytysosastoon.

Palokunnat ovat tehneet varhaisnuorisotyötä Suomessa 1980-luvulta lähtien. Eri palokunnat ovat ottaneet varhaisnuoret toimintaan hyvin eri aikoihin. Syynä tähän on ollut mm. resurssipula.


Varhaisnuorten harjoitukset, ensiapu

Varhaisnuorisotoiminta Vahdon VPK:ssa

Vahdon VPK:n nuoriso-osasto aloitti varhaisnuorisotoiminnan yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vahdon yhdistyksen ylläpitämän iltapäiväkerhon kanssa syksyllä 2003. Varhaisnuorisotoiminta siirtyi 1.9.2007 kokonaisuudessaan Vahdon VPK:n alaisuuteen. Harjoitukset pidetään tiistaisin alkuillasta, ja niihin voi tulla suoraan iltapäiväkerhosta. Varhaisnuorilla on myös mahdollisuus osallistua Länsi-Suomen Pelastusalan liiton leirille ja suorittaa varhaisnuorille tarkoitettu kurssi.

Varhaisnuorten harjoitukset, suihkutus

Varhaisnuorten harjoitukset

Mikäli olet kiinnostunut reippaasta, jännittävästä ja hieman erilaisesta harrastuksesta, tule mukaan toimintaan. Opimme ja kokeilemme erilaisia pelastamiseen liittyviä taitoja, sekä tutustumme oman lähipiirimme turvallisuusasioihin. Varhaisnuorten uusi kausi alkaa aina alkusyksystä ja mukaan ovat tervetulleita 7-10 -vuotiaat uudet palokuntalaiset.

Ohjaajina toimivat vastuukouluttajat (yhteystiedot) sekä tarvittaessa isompia palokuntanuoria osallistuu koulutukseen.