Uutiset

Valtakunnallinen palokuntanuorten Viksu 2014 leiri

Kohderyhmä: Kaikki

Viksu 2014 palokuntanuorten leiri järjestetään Porin Kirjurinluodolla ensi viikolla. Paikka on monille tuttu Porin Jazzeista. Leiri on valtakunnallinen, joten palokuntalaisia kokoontuu yhteiseen leiriin ympäri suomenmaata. Lisäksi saamme leirille myös ulkomailta lisävahvistusta. Leirin osallistuja määrä on n. 3000 henkeä.

Vahdolta leirille osallistuu 60 henkeä, joka onkin näin VPK:n 60 -juhlavuonna sopiva luku. Palokuntamme on totuttuun tapaan leirin suurin nuoriso-osasto. Nuoret osallistuvat leirillä koulutuksiin, jossa kerrataan vanhoja taitoja ja opitaan uutta. Isommat nuoret pääsevät harjoittelemaan taitojaan Satakunnan pelastuslaitoksen harjoitusalueelle. Leirin aikuiset mahdollistavat leirin sujumisen. Vahtolaiset aikuiset osallistuvat tänä vuonna mm. turvan, ensiavun, ohjelman, tiedotuksen, huollon, muonituksen, leirin päiväkodin ja koulutuksen tehtäviin.

Sääennustus lupaa meille kosteaa leiriä. Palokuntalaiset eivät kuitenkaan ole sokerista ja olemme pyrkineet varustautumaan myös kostean sään varalle.

Perjantaina lähtevät ensimmäiset vahtolaiset kohti Poria ja Viksu 2014 rakennusleiriä. Loput siirtyvät leirille sunnuntaina puolen päivän aikaan, jolloin useiden pitkä odotus leirin alkamisesta täyttyy ja saadaan nähdä monia leirituttuja vuoden tauon jälkeen.

Vierailupäivä leirillä on perinteisesti keskiviikko, jolloin toivotamme kaikki tutustumaan leiriimme. Lisätietoja leiristä löytyy www.viksu.2014.fi ja fb:sta viksu2014

VirpiH.

Hurula Virpi, 27.06.2014 - uutinen on luettu 1430 kertaa